Tetőtéri ablakok típusai

Billenő tetőtéri ablak

Okna obrotowe

A billenő nyitású tetőtéri ablakok képzik az alaptípust, természetes fényt friss levegőt bizosítva az alattuk lévő helyiségeknek. Ezen ablakok a középső tengelyük mentén 180 fokban elforgathatók, ami könnyűvő teszi a külső üvegfelület tisztítását, a vagy a külső árnyékoló beakasztását. A középen billenő tetőtéri ablakok külső és belső kiegészítőkkel szerelhetők fel.

Tetőtéri ablakok megemelt forgástengellyel

 Okno o podwyższonej osi obrotu

Ha az ablak forgástengelye az ablak középvonala felett helyezkedik el, akkor magasabb emberek is besétálhatnak a nyitott ablak alá. A tetőablak nagyon jó bevilágítást és kitűnő kilátást biztosít. Az ablakszárny alsó, forgástengely alatti része felnyíló ablakként funkcionál, a felső rész pedig egy további fényforrás. Az egyetlen ablak a piacon, amely 39º- 43º tetőhajlásszög esetén teljesíti a DIN 5034-1 szabványt. Az ablak alsó síkja a padlótól 95cm-re kell legyen, és így a teteje pedig 220 cm-re kerül. A megemelt forgástengellyel rendelekező ablakok billenő technológiával nyílnak és retesz segítségével rögzíthetők a tisztításhoz, 160 fokban átfordítva. Ezek a tetőablakok külső és belső kiegészítőkkel szerelhetők fel.  

Megemelt forgástengelyű ablakok alsó bevilágítóval

Okno o podwyższonej osi obrotu z naświetlem dolnym

Az FDY-V tetőablak esetén 2 ablakszárny helyezkedik el egy egyetlen keretben. A felős ablakszárny billenő ablakként működik, de megemelt forgástengellyel. Az alsó ablakszárny nem nyitható, és külső laminált réteggel ellátott a gyermekek biztonsága érdekében. Ez a kombináció kiküszöböli a költségesebb függőleges ablaksorolást, és nagyon jó megvilágítást, szellőzést és akadálytalan kilátást biztosít.Ez az egyetlen olyan ablak a piacon, ami 30º-43º közötti tetőhajlásszög esetén teljesíti a DIN 5034-1 szabványt, amely szerint az ablak alsó éle 95 cm-re kell legyen a talajtól, a felső éle pedig legalább 220 cm-re.A felső ablakszárny középen billenő módon nyílik és 160 fokban kinyitva rögzíthető a külső üvegfelület tisztításához. Az ablakok külső és belső kiegészítőkkel szerelhetők fel.

 Felnyíló-billenő tetőablakok

Okna uchylno-obrotowe

A felnyíló-billenő tetőtéri ablakok lehetővé teszik, hogy a természetes fény és a friss levegő juthasson a helyiségbe, és akadálytalan hozzáférést biztosít az ablakhoz, valamint széles látószöget tesz lehetővé a nyitott ablakon keresztül.Ezek az ablakok kétféle képpen nyithatók:a felnyíló nyitási funkció 0 és 35 fok közötti tartományban fokozatmentes nyitást és zavartalan kilátást biztosíta középen billenő nyitáso funkció tisztításra és a külső napellenzők könnyű használatára szolgálA felnyíló-billenő ablakok többféle külső és belső kiegészítővel szerelhetők fel   

 Panoráma ablakok

Okno panoramiczne

A Panoráma és felnyíló ablakok jellemzője a nagyobb üvegfelület és méret, így több fény és levegő juthat a helyiségekbe általuk. Ezek az ablaktábla olyan mértékben nyitható, hogy lehetővé teszi a tetőre való kijutást, tetőkibúvóként használhatók.Ezek az ablakok a következő módon nyithatók:felnyíló módon a felső tengely körül, 40 fokig nyitható, akadálytalan kilátást és az ablak könnyű hozzáférését biztosítvaa rögzítés feloldásával 68 fokig nyitható felnyíló üzemmódban az ablak. Az ablak nagy méretének és nyitási szögének köszönhetően tetőkibúvóként és vészkijáratként is szolgálhatnak ezek a tetőablakoka középen billenő nyitási funkció alapvetően az ablakfelület tisztítását és a külső árnyékoló könnyű működtetését szolgálja. A Panoráma ablakok külső és belső kiegészítővel szerelhetők fel. 

 Tetőerkély ablakok

Okno balkonowe

Innovatív, nagy méretű tetőtéri ablak, amelynek nyitott ablakszárnyai erkélyt alkotnak. A felső ablakszárny fokozatmentesen nyitható 45°-ig. Az alsó ablakszárny függőleges állásba kitolható, ott Az alsó ablakszárny részét képző kétoldali védőkorlát az ablakszárnnyal együtt működtethető.
Az tetőerkély-ablak a felső ablakszárny alján lévő kilinccsel kezelhető. Az ablak többpontos zárrendszerrel rendelkezik, hagyományoz zár nélkül. A kilincs elfordításával az ablakszárny két oldalán is a kerethez zárul.